Veelgestelde vragen

1) Is Hung Ga hetzelfde als Hung Gar?
Ja, voor het Hung Ga worden ook de namen Hung Gar, Hung Kuen, Hung Kyun en Hung Kar gebruikt. De Chinese tekens kunnen op meerdere wijzen in het Westerse schrift worden geschreven. In het Nederlands zou de uitspraak eigenlijk meer iets van ‘Hoeng Kah’ of ‘Hoeng Kuun’ zijn.

 

2) Hoe word je lid na een proefles?
Na de proefles kun je de volgende les (of een van de volgende lessen) gewoon weer komen. Je dient dan direct de eerste contributieperiode te voldoen en het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier in te leveren (er worden GEEN inschrijfkosten in rekening gebracht).

 

3) Welke overige kosten komen er allemaal bij kijken?
Na de eerste periode van 3 maanden wordt er van je verwacht dat je in kungfu-kleding komt (eerder mag natuurlijk ook). Deze kungfu-kleding bestaat uit een zwarte kungfu-broek, witte sjerp en zwart T-shirt. Wij kunnen je hierbij behulpzaam zijn door middel van kortingsregelingen bij leveranciers. De kosten voor de kungfu-kleding bedragen ongeveer 45,- euro. Eventueel kun je zelf nog zaalsportschoenen aanschaffen, maar je mag ook op blote voeten trainen.
Als je later met wapens aan de slag gaat, moet je deze zelf aanschaffen. De kosten voor wapens kunnen erg variëren, houten oefenwapens zijn meestal wel goedkoop verkrijgbaar. (Zie bijvoorbeeld de internetwinkel www.kungfusupply.nl)

 

4) Moet je lenig zijn voor kungfu?
Voor het Hung Ga kungfu hoef je niet lenig te zijn. Vanzelfsprekend doen we wel mobiliteits-/flexibiliteitsoefeningen om soepel te worden en te blijven.

 

5) Wordt er ook gespard?
Ja. Hoewel geen hoofdonderdeel, wordt er ongeveer een keer per maand ook gespard. Dit reikt van sparoefeningen als een vrij gevecht zonder snelheid en zonder kracht, zodat je je inzicht in de kungfu-technieken kunt ontwikkelen, tot aan sparren met bescherming waarbij bijna alles mag. Het echte sparren is echter NIET verplicht – in een deel van de zaal kun je dan gewoon individueel vormen oefenen.
Opmerking: het sparren is geen hoofdonderdeel in kungfu, omdat bij het sparren normaal gesproken slechts een klein arsenaal van de kungfu-technieken kan worden gebruikt. Veel technieken zijn namelijk gericht op het uitschakelen van de tegenstander door ‘zwakke’ plekken aan te vallen, zoals het kruis en de ogen. Bij het sparren is dit natuurlijk niet mogelijk.

 

6) Ik heb nog veel meer vragen. Hoe zit het met…?
Met vragen kun je altijd na de les/proefles terecht bij de leraar. Ook kun je van de e-mail gebruikmaken voor vragen.