Lesrooster

Utrecht: Leeftijd: vanaf 13 jaar. Locatie Kromme Nieuwegracht, Utrecht.

Woensdag:     19:00 – 20:10 uur. Alle niveaus.

Vrijdag:           19:00 – 20:10 uur. Alle niveaus.
20:10 – 20:30 uur. Aanvulling voor gevorderden (wapens/vrij trainen/gevorderdensets)

In de zomermaanden juli en augustus trainen we buiten, afhankelijk van de interesse eventueel op andere dagen.

Lesgeld:

110,00 euro per drie maanden (incl. btw) voor de doordeweekse lessen (woensdag en vrijdag), ongeacht het aantal gevolgde doordeweekse trainingen per week. Betaling steeds vooruit, per bankoverschrijving of contant.
Voor elke 2e, 3e enz. gezinslid (persoon uit een zelfde huishouden) geldt 50 % korting.

—-
Overige extra lessen en verdere extra seminars vallen niet onder dit lesgeld. De buitentrainingen in de zomermaanden juli en augustus vallen hier eveneens niet onder – in plaats van een vast maandtarief geldt voor deze lessen/maanden betaling per losse les.

Trainingslocatie:

      

Gymzaal van de basisschool aan de Pieterskerkhof te Utrecht.
(De ingang bevindt zich echter aan de achterzijde, via het schoolplein aan de Kromme Nieuwegracht tussen nummer 37 en 39, in de binnenbocht).
Deze locatie bevindt zich aan de rand van het centrum en op ca. 15 minuten loopafstand van het Centraal Station. Fietsen kunnen op het schoolplein zelf in de rekken worden gestald.
Let op: het is NIET mogelijk om zo maar langs te komen om eens te kijken.
Voor geïnteresseerden houden we proeflessen (zie het kopje Proefles).

Lesopbouw

De kungfutraining bestaat uit diverse, met elkaar samenhangende onderdelen. Zo worden vuistsets (vaste patronen van kungfu-bewegingen) geoefend en worden die technieken weer samen met een partner als toepassing (voor zelfverdediging) getraind.
Vanwege de rijke omvang van het kungfu worden niet alle onderdelen elke les beoefend.
Een les begint in principe met een klassikale warming-up. Daarna worden er vaak basisoefeningen en enkele hardeningsoefeningen gedaan. Vervolgens komen toepassingen en/of sets aan de beurt. Bij de sets (vastgelegde series bewegingen) wordt er vaak in kleine groepjes of individueel gewerkt, zodat iedereen op zijn eigen niveau bezig kan zijn. Tot slot wordt de les dan afgesloten met een cooling-down (stretching).
Andere onderdelen die aan bod komen zijn conditietrainingsonderdelen (functionele ‘bodyweight training’), mobiliteits-/flexibiliteitsoefeningen, sparoefeningen, stootpadtraining, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en meer…