Lam Chun Fai

Grootmeester Lam Chun Fai is in 1940 in Hong Kong geboren.  Hij begon zijn training op 5-jarige leeftijd onder zijn vader, grootmeester Lam Cho. Grootmeester Lam Chun Fai trainde 7 dagen per week, 6 uur per dag (2 uur in de morgen, dan na school weer 2 uur trainen en ’s avonds nog eens 2 uur). De eerste set die hij leerde was Fu Hok Seung Ying Kuen (Tijger en kraanvogel). Deze set is nog steeds een van zijn favoriete sets. Andere favoriete sets van hem zijn Gung Ji Fuk Fu Kuen (Tem de tijger in een I-patroon), Tit Sin Kuen (IJzeren draad), Seung Lung Dou (Dubbele draken-sabel) en enkele two-person sets. Toen grootmeester Lam Chun Fai 16 jaar was begon hij met het assisteren van zijn vader. Hij werd de hoofdinstructeur in de 4 scholen – twee daarvan op Hong Kong Island en twee in Kowloon (waarvan een de bekende Lam Saiwing Kung Fu school was).

Later, op 18-jarige leeftijd, opende grootmeester Lam Chun Fai zijn eigen kung fu-school en kliniek voor Chinese medicijnen (botten zetten en dit da) in Hong Kong.
In 1985 werd grootmeester Lam Chun Fai door China uitgenodigd als adviseur voor het Internationale Wushu Toernooi in X’ian.

Een jaar later werd hij weer uitgenodigd voor het 2e Internationale Wushu Toernooi te Tianjin, maar dit keer om deel te nemen in de categorie Traditioneel kung fu. Op dit toernooi toonde grootmeester Lam Chun Fai de sets Fu Hok Seung Ying Kuen en Seung Lung Dou, waarmee hij een gouden medaille won en een onderscheiding kreeg voor de meest opzienbarende demonstratie.
Daarnaast nam grootmeester Lam Chun Fai in 2004, dus al op respectabele leeftijd, deel aan het Eerste Wereld Traditioneel Wushu Festival. In beide categorieën waaraan hij meedeed, behaalde hij een gouden medaille.
Door de jaren heen is grootmeester Lam Chun Fai over de hele wereld gereisd om demonstaties, seminars en privé-lessen te geven. Tegenwoordig geeft hij voornamelijk nog alleen privéles en promoot hij het Hung Ga in Hongkong in tijdschriften en op televisie.

Artikel (Engelstalig):
Lam Chun Fai, Kungfi/Qigong Magazine (pdf, 5,2 MB)

Filmpjes: